Listed refurbishment

The complete residential refurbishment of a Grade II listed “warehouse” conversion in the heart of London with a rich history as a theatrical set design workshop. Lees Associates are appointed as architect, interior designer, lead consultant and contract administrator. 

Throughout the design and construction process Lees Associates has worked closely with the client to tailor the scheme into a personal home.

The impressive volume of the historic warehouse space at the rear of the property creates a four-storey living area for relaxing, reading, dining and displaying art. Within the centre of this sits the ‘White Box’: originally used for bedrooms, now creating a central living stack with media, meeting and reading rooms. New internal and external windows have been designed to maximise natural light to all of the living spaces spaces. The existing internal terrace on top of the ‘White Box’ has been enlarged and re-imagined to allow for better appreciation of the historic structure. On fine days the refurbished central roof light opens, transforming the terrace into a roof garden.

Connecting all six floors within the house is the central staircase. This has been replaced with a bespoke timber and steel design, allowing more natural light to be drawn into the deep plan form. 

All materials, finishes and bespoke joinery have been carefully considered to accent the historic fabric and meet the client’s needs.